כל מה שרציתן לדעת על כמוסות קולגן - עפרה דה לנגן



מאת: עפרה דה לנגן - קוסמטיקאית טבעית


קיבלתי הרבה שאלות לגבי כמוסות קולגן בשנתיים האחרונות. מעניין להבין מאין הן צצו פתאום לחיינו ואם הן כל כך טובות- איך הסתדרנו בלעדיהן עד עכשיו?


קולגן הוא חלבון מאוד חשוב בגוף שלנו. יש לו חלבון חבר , שהולך איתו , כמעט תמיד, ושמו אלסטין. הראשון אחראי על חוזק רקמה והשני אחראי על הגמישות שלה. תחשבו על איברים שצריכים להיות חזקים: עור, גידים, רצועות, סחוסים, עצמות, ומצד שני על איברים שצריכים להיות גמישים כמו שוב עור, עורקים, במיוחד אבי העורקים או ריאות. ככל שהאיבר צריך יותר חוזק- יהיה בו יותר קולגן וככל שהוא צריך יותר גמישות- יהיה בו יותר אלסטין. כמו שאתן רואות הקולגן חשוב מאוד- לא רק מבחינה אסתטית לעור הפנים אלא חשוב אף יותר לאיברים פנימיים.


מהיכן הגוף שלנו משיג אותם בצורה הכי יעילה? פשוט מאוד, ממוצרים מן החיי המכילים קולגן ואלסטין רבים : עור, סחוסים, עצמות, איברים פנימיים המגיעים מעוף, דגים ובקר. קולגן או אלסטין, כמו שהם, לא נמצאים בשום צמח, אלא אך ורק בגופם של בעלי חיים. כשאנחנו מבשלים אוכל שמכיל את אותם מוצרים מן החי, הקולגן והאלסטין מתפרקים בחום ואנחנו מקבלים חומר ששמו מוכר לכולכן : ג'לטין.


כשמקררים מאכלים אלו נקבל שכבת ג'לי + שומן. הג'לי הוא הג'לטין שכל כך טוב לעור שלכן. זוכרים את הרגל הקרושה של סבתא סוניה? את מרק הרגל של סבתא בת שבע או את הטאג'ין של סבתא פורטונה? היו שם הרבה קולגן ואלסטין בריאים. כשאוכלים רק אוכל "יבש" כמו שניצלים ולא תבשילי קדרה, יתכן ויווצר מחסור בחומר המופלא הזה, ואז מתחילות בעיות מפרקים וסחוסים, עור מקומט ,נימי דם שבירים ועוד.


הגוף אמנם יודע לסנתז קולגן ואלסטין בעצמו (מחומצות אמינו פרולין וגליצין -שהוא יודע לסנתז בעצמו), אבל אכילת מזון שמכיל חלבונים המורכבים מהן, תיתן לגוף שפע חומצות אמינו זמינות, מוכנות ומזומנות לשמש כאבני בניין.

כשיש מחסור תזונתי בקולגן ואלסטין, ובנוסף מתפרסמים מחקרים חדשים שמשבחים את חשיבות החלבון הזה,נכנסות מיד חברות מסחריות שמשווקות תוספים ומשווקות כמסות שמכילות קולגן.


קולגן הוא מצוין, ובמיוחד למי שאינה אוכלת מספיק מוצרים מן החי המכילים שומן וגלטין . זול יותר לקנות ג'לטין מעצמות דגים או בקר טחונות (ולא ג'לטין פרווה צמחי) כאבקה או כדפי ג'לטין , ולהוסיפם לתבשילים. או כמובן לאכול בשר, דגים ועופות ולהתמקד בחלקים המכילים קולגן ואלסטין. זה למעשה מה שחברות התוספים מוכרות לכן בכסף רב בצורת כמוסות. על כמה מהתוספים נטען שהפורמולה בהם זמינה יותר לבניית חלבון הקולגן בעור (כמו קולגן הידרולאז). אישית אני מעדיפה את אבני הבניין שלי בדרך הטבע גם טעים וגם טבעי לגוף...ומה אתכן?


עפרה היא קוסמטיקאית מוסמכת,בעלת 12 שנות ניסיון מקצועי בתחום הקוסמטיקה הטבעית. עפרה מתמחה בטיפולי פנים איכותיים, עמוקים, יסודיים ועם זאת- טבעיים לחלוטין ועדינים במיוחד לעור אלרגי ורגיש. עפרה מטפל בכל סוגי העור, עור יבש, עור בעייתי,בעיות עור שונות, אקנה של הגיל המבוגר, אקנה של גיל ההתבגרות, עור אלרגי ויבש. כמו כן, עפרה מתמחה בייצור מוצרי טיפוח טבעיים לחלוטין עבודת יד בהתאמה אישית. רוקחות טבעית לפנים ללא בישום סינתטי, או כימיקלים סינתטיים רעילים לסביבה ולגוף. שמנים צמחיים מחקלאים אורגניים מאושרים ברחבי העולם ללא פגיעה באיזון הטבע. ללא ניסויים בבעלי חיים. עפרה היא מומחית בתחומה וברת סמכא בתחום הטיפוח הטבעי. היא מחברת הספר "טיפול נבון בעור" ומוכרת לנשים רבות כ "עפרה עדין" בדף "עצות לטיפוח טבעי" באתר "באופן טבעי" שם כתבה את תובנותייה ועצותייה כמה שנים.


התקשרו כעת אל עפרה דה לנגן - קוסמטיקאית טבעית >


לוגו מרכז רפואה שלמה

© מרכז רפואה שלמה

מרכז מומחים לרפואה משלימה. פיזיותרפיה. תזונה.

  • Facebook Icon
  • Instagram Icon
במה אנחנו מטפלים?

הצטרפו למשפחת הקליניקה וקבלו מאיתנו טיפים לבריאות המשפחה