מרק מחמם ומנחם לימי החורף הקרים. כמה דקות של עבודה וההנאה מובטחת.
מרק פטריות –10 מנות
חומרים:
10 גר' חמאה
3 בצלים קצוצים
2 כפות קמח
2 סלסלות פטריות שמפניון חתוכות (אפשר לגוון בסוגי הפטריות)
4 שיני שום קצוצות
9 כוסות מים עם כף אבקת מרק אורגני (לא חובה)
חופן פטריות מיובשות מושרות במים רותחים ¼ שעה סחוטות וקצוצות
כוס קטנה חלב דל שומן (אפשר חלב סויה או אורז לגרסה טבעונית)
מלח
פלפל
קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
ממסים את החמאה בסיר גדול ומאדים את הבצל.
מוסיפים את הפטריות ואת הקמח ומערבבים כדקה
מוסיפים את המים, אבקת המרק והפטריות המיובשות ומרתיחים.
אחרי רתיחה מנמיכים, מוסיפים את החלב והתבלינים ומבשלים עוד כ- 15 דקות.
נועה דורון פנוש היא דיאטנית קלינית המטפלת בשינוי הרגלי אכילה הן לאורח חיים בריא, הן למטרות הרזיה והן למטרות קליניות רפואיות. היא מתמחה בתזונה להרזיה, תזונת בני נוער וילדים ותזונה לספורטאים. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית באוניברסיטה העברית, תואר שני במדעי הרפואה בפקולטה לרפואה בתל אביב, הנחיית קבוצות בפקולטה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב וכמו כן לימודי תזונה לספורטאים בווינגייט. בעלת התמחות בפסיכותרפיה לדיאטנים, בתוספי מזון ובהפרעות אכילה.
Opmerkingen