top of page

מהם הטריגליצרידים? טלי חקק - נטורופטית




טריגליצרידים גבוהים - מה שאתם חייבים לדעת

מה הם הטריגליצרידים? איך הם נוצרים? והכי חשוב איך מורידים טריגליצרידים גבוהים.

כל התשובות במאמר שלפניך.


מה זה טריגליצרידים?

הטריגליצרידים הם סוג של שומן, השומן הנפוץ ביותר בגוף.

הם למעשה תרכובות כימיות שהגוף משתמש בהן בכדי לספק לו אנרגיה לחילוף חומרים.

מולקולת הטריגליצריד היא צורה של גליצרול כימי tri = שלוש . הכוונה לשלוש מולקולות של שומן + גליצריד אחד = ביחד הם גליצרול .


דע את המספרים:

תקין – פחות מ- 150 מ"ג/ דצ"ל

גבולי – בין 150 ל- 199 מ"ג / דצ"ל

גבוה – בין 200 ל- 499 מ"ג / דצ"ל

גבוה מאוד – 500 ומעלה מ"ג / דצ"ל


מדוע צריך לדאוג כשיש טריגליצרידים גבוהים?

רמות טריגליצרידים גבוהות מהוות גורם סיכון לטרשת עורקים.

היצרות העורקים עם הצטברות הלוחות השומניות עלולים להוביל להתקף לב, שבץ מוחי ומחלות עורקים היקפיים.

רמות הטריגליצרידים מוגברות באופן ניכר עלולות לגרום גם למחלות כבד שומני ולבלב שומני.

מחקרים מראים שרמה גבוהה של טריגליצרידים מעלה את הסיכון למחלות לב בכ- 61%. בעיקר כי הם באים יחד עם סוכרת מסוג 2 , עודף משקל ועמידות לאינסולין .

על פי הערכות, 31% מהאמריקאים הבוגרים הם בעלי טריגליצרידים גבוהים.

כיצד נוצרים הטריגליצרידים?

הכבד הוא בעצם המחסן האחראי להפצה ואגירה של אנרגיה ומשמש כאתר הפעולה המרכזי של האינסולין.

הוא גם האיבר הכי חשוב בפעולת חילוף החומרים.

כשאנחנו אוכלים:

פחמימות וחלבונים – מתפרקים בכבד .

שומן – נספג באופן ישיר באמצעות מערכת הלימפה לדם.

מכיוון שהגוף שלנו מתוכנת לשמור אנרגיה עודפת לימים בהם לא יהיה אוכל זמין.

כשאנחנו אוכלים יותר מידי ממה שהוא צריך הוא אוגר את היתרה.

מה קורה כאוכלים יותר מידי פחמימות?

כשהגוף מקבל יותר מידי פחמימות הוא מאגד יחידות של גלוקוז מהמזון ומחבר אותן לשרשרת הנקראת גליקוגן.

את הגליקוגן הוא מאחסן בכבד ואם הוא יזדקק לאנרגיה כשלא נכניס לו מזון הוא יפרק אותו בקלות.

הבעיה מתחילה כשהכבד מלא, אבל אנחנו ממשיכים להכניס עוד ועוד מזון.

במצב הזה הכבד מתחיל לשחרר את הגליקוגן ששמר עד כה החוצה מהכבד בצורה הנקראת :

טריגליצרידים.

התהליך הזה נקרא = DNL De Novo Lipogenesis

כלומר , הפקת שומן מחדש.

הפקת השומן בדרך הזו היא טבעית והיא הדרך של הגוף לשמור אנרגיה לימים אחרים, הבעיה מתחילה כשזה קורה יותר מידי ואז זה סוג של הזזת הבעיה למקום אחר כדי לאפשר לגוף ולכבד להמשיך לפעול.

(קצת כמו העברת פסולת למדינות עולם שלישי...לא פותר את הבעיה רק מזיז אותה מקום).

לסיכום הנושא הזה אפשר להגיד שרוב רובו של השומן בגוף והטריגליצרידים בפרט מקורם בגלוקוז ולא שומן במזון.

מה צריך לעשות כדי להוריד את הטריגליצרידים?

1. ירידה במשקל – הגוף הופך את עודף האנרגיה הנכנסת לטריגליצרידים. לכן ירידה במשקל היא דרך יעילה להוריד את הטריגליצרידים. מחקרים הראו כי ירידה של 10% מהמשקל יכולה להביא לירידה של 40 מ"ג לדצ"ל של טריגליצרידים.

2. הפחתת סוכר בתפריט – עודף סוכר בתפריט הופך לטריגליצרידים. סוכר נמצא בהמון מאכלים היום גם הלא מתוקים , הוא ממש מתחבא באותיות הקטנות שברשימת הרכיבים. מחקרים מראים כי הפחתה של משקאות ממותקים במים הביאה לירידה של 29 מ"ג לדצ"ל.

3. תפריט דל פחמימה – לא מפסיק להוריד סוכר מהתפריט, חשוב להימנע או להפחית גם פחמימות מעובדות ופחמימות כמו אורז, פסטה, לחם.

4. הוספת שומנים טובים לתפריט- שומנים טובים כמו שמן זית, אגוזים , זרעים (זרע דלעת, חמנייה, צי'אה) , דגים הוכחו כמפחיתים טריגליצרידים.

שורה תחתונה

אורח חיים לא בריא ותפריט הכולל מזון מעובד ושתייה מוגזת מעלים את רמות הטריגליצרידים.

שינויים פשוטים ולא מסובכים ביום יום שלך יורידו את רמות הטריגליצרידים ויפחיתו את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

איך אני יכולה לעזור?

לא עוד תפריטים מסובכים שתולים על המקרר ולא עושים איתם כלום.

ובלי בישולים מסובכים שלוקחים המון זמן.

תפריט פשוט שיהיה קל ליישום ושיהיה אפשר להסתדר בכל מקום בעולם.

פגישה אחת שעושה סדר אחת ולתמיד למה כן מותר ומה לא , תעשה את כל ההבדל.

טלי חקק היא נטורופטית. מומחית לסוכרת ומחלות מטאבוליות. טלי היא נטורופתית שמתמחה במחלות מטאבוליות: סוכרת, טרום סוכרת, סוכרת הריון, סוכרת מסוג 1, כבד שומני, טריגליצרידים גבוהים בדם, עודף משקל ושחלות פוליציסטיות.

"סוכרת אינה מחלה כרונית, היא מחלה תזונתית. ולכן רק בעזרת תזונה נכונה נוכל לטפל בה, לא בעזרת תרופות ולא בעזרת כוח רצון." קבעו כעת תור עם טלי חקק>>


bottom of page