top of page

ירקות ממולאים בקינואה וירקות. נועה דורון פנוש - דיאטנית קלינית



ירקות ממולאים בקינואה וירקות 5 מנות

כייף של ארוחה מלאה ומשביעה!


חומרים:

1.5 כוסות קינואה

מים

ירקות למילוי (קישואים או פלפלים קטנים)

למילוי

תרסיס שמן זית

פטריות שמפניון (לא חובה)

4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות (או דלורית)

2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות

3-4 שיני שום כתושות

100 גרם ממרח עגבניות או עגבניות מיובשות מושרות במים וטחונות

4-5 בצלים ירוקים קצוצים

צרור פטרוזליה וצרור בזיליקום קצוצים דק

גבעול סלרי קצוץ.


אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל 180מעלות.

מכסים את גרגרי הקינואה במים עד גובהם ומבשלים עד ריכוך 10 דקות. מסירים מהאש ומסננים.

במחבת גדולה מטגנים את הירקות והשום ומערבבים. מניחים בצד.

בסיר גדול מבשלים כוס מים עם ממרח העגבניות, מוסיפים את הקינואה ומתבלים במלח ופלפל. מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות. מכבים את האש ומערבבים פנימה את כל הירקות המטוגנים ואת הבצלים הירוקים והעשבים.

ממלאים את הירקות, מרססים בשמן זית ואופים 45 דקות עד שמזהיב.


350 קלוריות לארוחה מלאה


נועה דורון פנוש היא דיאטנית קלינית המטפלת בשינוי הרגלי אכילה הן לאורח חיים בריא, הן למטרות הרזיה והן למטרות קליניות רפואיות. היא מתמחה בתזונה להרזיה, תזונת בני נוער וילדים ותזונה לספורטאים. בוגרת תואר ראשון בתזונה קלינית באוניברסיטה העברית, תואר שני במדעי הרפואה בפקולטה לרפואה בתל אביב, הנחיית קבוצות בפקולטה לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב וכמו כן לימודי תזונה לספורטאים בווינגייט. בעלת התמחות בפסיכותרפיה לדיאטנים, בתוספי מזון ובהפרעות אכילה.

bottom of page